Ein Heimarbeitsplatz, an dem geräucherter echter Bonito-Thunfisch in Bitung, North Sulawesi, Indonesien, hergestellt wird. Laut dem jüngsten Bericht der FAO (2022) ist Indonesien der drittgrößte Produzent der weltweiten Fischerei- und Aquakulturproduktion von Wassertieren. Fünf Länder – China, Indien, Indonesien, Vietnam und Peru – sind für etwa 58 Prozent der Weltproduktion verantwortlich. Indonesien gehört laut dem Bericht auch zu den Ländern, in denen aquatische Lebensmittel die Hälfte oder mehr der gesamten tierischen Proteinaufnahme ausmachen.
3900 x 2613 px | 33 x 22,1 cm | 13 x 8,7 inches | 300dpi
Aufnahmedatum:
16. November 2008
Ort:
Bitung, North Sulawesi, Indonesia
Weitere Informationen:
Dieses Bild kann kleinere Mängel aufweisen, da es sich um ein historisches Bild oder ein Reportagebild handel
Skipjack tuna fish production is one of the most important economic activities in Bitung City area, where around 20 percent of the inhabitants are working in this sector, according to researchers. Bitung City is an important ocean fishery port facing the water of Lembeh Strait, that is opposite to Sulawesi Sea and Pacific Ocean. It's one of the Indonesia's outer rings of fishing ports. Smoked skipjack tuna product—popularly called "cakalang fufu"—is considered an "exotic indigenous food" by another team of researchers. According to FAO in their latest report (2022), Indonesia is the third largest producer of world's fisheries and aquaculture production of aquatic animals. Five countries—China, India, Indonesia, Vietnam, and Peru—are responsible for about 58 percent of the world's production. Indonesia is also one of the countries—along with Cambodia, Sierra Leone, Bangladesh, Ghana, Mozambique and some small island developing States—where aquatic foods contribute half or more of total animal protein intake, according to the report. Source: "The State of World Fisheries and Aquaculture 2022" (2022); FAO_"Article Review Cakalang Fufu (Smoked Skipjack Tuna) from Sulawesi Utara, Indonesia" (2022); Junianto, et al. (Department of Fisheries, Padjadjaran University); GlobalScientificJournal_"Kelayakan Usaha Pengolahan Ikan Cakalang di Kota Bitung" (2015); Maryam Mangantar, et al. (Faculty of Economy and Business, Sam Ratulangi University, Manado); Jurnal LPPM Bidang EkoSosBudKum; Unsrat EJournal_"Pengembangan Diversifikasi Produk Turunan Ikan Fufu Asap Cair" (2020); Henny A. Dien, et al. (Faculty of Fisheries and Marine Sciences, Sam Ratulangi University, Manado); Media Teknologi Hasil Perikanan; Unsrat EJournal_
Ausschließlich für die redaktionelle Nutzung freigegeben.
Verwendung im Zusammenhang mit Nachrichten berichterstattung, Rezensionen und Kritik sowie der Übermittlung von Informationen über Personen, Orte, Dinge, Ereignisse oder Geschehnisse.
Zur Klarstellung: Die redaktionelle Nutzung umfasst keine Nutzung im Zusammenhang mit Werbung, Verkaufsförderung (z. B. verkaufsfördernde Webseiten), Marketing, Verpackung oder Merchandising.